Preokret u Bahmutu, Zelenski poručuje: Oslobodit ćemo cijelu Ukrajinu

Potisnute ruske trupe u nekim mjestima

11.05.2023. 07:05
  • Podijeli:
bahmut reuters-645c773ff2968.webp Foto: Reuters

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je da će vratiti svaki dio teritorije koji je Rusija oduzela Ukrajini, dok su njegovi vojnici na prvoj liniji odbrane Ukrajine ostvarili teritorijalne pomake u Bahmutu.

"Nećemo ostaviti nijedan komad naše zemlje neprijatelju, tiranija neće vladati nigdje. Moramo vratiti slobodu, sigurnost u cijelu ukrajinsku zemlju", rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

Njegovo obraćanje uslijedilo je nekoliko sati nakon što su ukrajinske trupe, koje su učestvovale u teškim borbama za kontrolu u istočnoj regiji Donjeck, rekle da su potisnule ruske trupe do dva kilometra u nekim mjestima u blizini Bahmuta.

"Tamo provodimo učinkovite protunapade", rekao je Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga na Telegramu sinoć navečer.

Sirski je kazao da su jedinice ruske plaćeničke grupe Wagner u nekim dijelovima zamijenjene jedinicama regularne ruske vojske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()