Pomahnitali tinejdžer upucao majku, ubio dva policajca pa presudio sebi

Dale McFee, šef policijske službe u Edmontonu, rekao je da je osumnjičeni upucao sebe

17.03.2023. 19:43
  • Podijeli:
kanada policija pixaba-63a3396a21f79.webp Foto: Pixabay

Tinejdžer (16) je upucao svoju majku i ubio dvojicu policajaca, prije nego što je izvršio samoubistvo u Edmontonu u Kanadi, saopštile su tamošnje vlasti.

Policijski zvaničnik i visoki vladin zvaničnik rekli su da je muškarac pucao i ranio svoju majku rano u četvrtak u stanu u gradu u provinciji Alberta. Dvojica patrolnih službenika su ubijena po dolasku na mjesto nesreće oko 12.47 sati. Nije bilo naznaka da su policajci bili u stanju da pucaju, javlja The Guardian.

Dale McFee, šef policijske službe u Edmontonu, rekao je da je osumnjičeni upucao sebe.

Žena je sa povredama opasnim po život prebačena u bolnicu gdje je ostala u teškom, ali stabilnom stanju.

McFee je identifikovao preminule policajce kao Travisa Jordana (35), koji je bio u Edmontonskim snagama osam i po godina, i Bretta Ryana (30), oficira pet i po godina.

„Ne mogu vam reći koliko smo uništeni njihovim gubitkom“, rekao je McFee.

Ryan je ostao upamćen kao stub zajednice i dugogodišnji hokejaški sudija omladinske lige.

Darcy Carter, iz maloljetnog hokejaškog udruženja Spruce Grove, rekao je da su policajac i njegova supruga čekali dijete.

Ryan je bio bolničar prije nego što je postao policajac i bio je strastven u svom poslu u policiji, rekao je Carter.

„To je nešto što nikada neću zaboraviti… samo mu je lice zasijalo kada je pričao o svom poslu.”

Jordan je ostao upamćen po svojoj dobroti.

Premijer Kanade, Justin Trudeau, objavio je na Twitteru svoje saučešće i podršku voljenima i kolegama oficira.

„Policajci se svakog dana dovode u opasnost kako bi zaštitili ljude. Na tu realnost podsjeća nas vijest da su dvojica policajaca iz Edmontona ubijena na dužnosti“.

Edmonton je glavni grad provincije Alberta, gdje je u martu 2005. muškarac pucao i ubio četiri pripadnika Kraljevske kanadske konjičke policije u Mayerthorpeu, u centralnoj Alberti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()