Pogledajte šta Rusi rade na Krimu

Slika koju je snimio Planet Labs PBC 5. novembra prikazuje rov koji se kopa u polju na kojem ga samo nedjelju dana ranije, 29. oktobra, nije bilo

10.11.2022. 16:02
  • Podijeli:
Krim_foto_Planet Labs-1668090988507.webp Foto: Planet Labs

Satelitski snimci snimljeni prošle sedmice pokazuju da se kopaju novi rovovi u blizini grada Armiansk na sjevernom Krimu, u blizini granice s ukrajinskom regijom Herson.

Slika koju je snimio Planet Labs PBC 5. novembra prikazuje rov koji se kopa u polju na kojem ga samo nedjelju dana ranije, 29. oktobra, nije bilo.

Rusija koja kopa nove rovove na sjevernom Krimu sugerira da bi vojni lideri mogli biti nervozni zbog ukrajinske kontraofanzive u oblasti Herson istočno od rijeke Dnjepar i južno od Zaporožja prema Melitopolju kojeg su Rusi okupirali.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()