Počela evakuacija Hersona

Među njima je 26 djece

Autor: UNA HR
26.11.2022. 13:11
  • Podijeli:
herson evakuacija reuters (2)-1669447812641.webp Foto: Reuters

Iz Hersona je krenuo voz za Hmeljnicki s prvih 100 stanovnika koji su se odazvali pozivu vlade na evakuaciju zbog problema nastalih uslijed oštećenja infrastrukture.

Među njima je 26 djece, sedam nepokretnih pacijenata i šest osoba s invaliditetom, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija, a prenosi Ukrinform.

Po dolasku u Hmeljnicki, svi evakuisani će dobiti sertifikate da su interno raseljene osobe i državnu finansijsku pomoć.

Imaće besplatan smeštaj i dobijaće humanitarnu pomoć.

Ranije je načelnik Hersonske regionalne državne uprave Jaroslav Januševič pozvao na evakuaciju građana iz Hersona u druge dijelove Ukrajine, zbog, kako je naveo, velike opasnosti od granatiranja ruskih snaga i problema do kojih je došlo nakon oštećenja infrastrukture.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()