Peskov tvrdi: Nije bilo napada na civilnu infrastrukturu u Ukrajini

Povodom nedavne djelimične vojne mobilizacije, Peskov je rekao da je Kremlj ponosan na građane koji su dobrovoljno pristupili vojsci

Calendar 24.11.2022.
  • Podijeli:
peskov-anadolija.jpg

Rusija ne izvodi napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, saopštio je Kremlj u četvrtak povodom tvrdnji da Moskva ispaljuje projektile na ključne infrastrukturne objekte što dovodi do nestanka struje u mnogim ukrajinskim gradovima i regijama.

"Nije bilo napada na civilnu infrastrukturu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao:

"A što se tiče ciljeva koji su direktno ili indirektno povezani s vojnim potencijalom, oni su, shodno tome, predmet gađanja".

Komentarišući francuske i druge osude ruskih udara, Peskov je rekao da su spremni prihvatiti takve izjave samo ako slične izjave osuđuju napade ukrajinske artiljerije na civilne i stambene objekte u Donbasu, koji se dešavaju od 2014. godine.

"Nismo čuli nijednu osudu francuskog rukovodstva", rekao je on.

Povodom nedavne djelimične vojne mobilizacije, Peskov je rekao da je Kremlj ponosan na građane koji su dobrovoljno pristupili vojsci, dodajući da će predsjednik Vladimir Putin kasnije tokom dana održati sastanak o obezbjeđivanju potreba vojske.

Peskov je rekao da Rusija ne planira da prodaje naftu i gas zemljama koje bi se mogle pridružiti ograničenjima cijena koje je predložio Zapad, napominjući da prijedlozi o kojima se raspravlja u Evropi teško objašnjivi, kao i da se pokušava donijeti odluka zarad odluke.

"Namjeravamo analizirati situaciju prije nego što zauzmemo stav", rekao je on.

  • Podijeli: