Papa Franjo dobro se oporavlja od operacije, ali je odustao od nedjeljnog blagoslova

Izvješćujući danas novinare u bolnici Gemelli glavni kirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa pristao na prijedloge ljekara da ondje ostane barem cijelu sljedeću sedmicu

10.06.2023. 18:45
  • Podijeli:
Papa Franja Tanjug Andrew Medichin-644bc25c41cf2.webp Foto: Tanjug/Andrew Medichini

Papa Franjo dobro se oporavlja od operacije, no ljekari su mu savjetovali da odustane od nedjeljnog blagoslova s bolničkog balkona kako ne bi opterećivao trbušne stijenke.

Izvješćujući danas novinare u bolnici Gemelli glavni kirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa pristao na prijedloge ljekara da ondje ostane barem cijelu sljedeću sedmicu. Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile.

Alfieri je rekao da je Papa 2021. godine, posljednji put kada je bio podvrgnut operaciji u istoj bolnici, doista blagoslovio stojeći s balkona, ali to je bilo oko sedam dana nakon operacije crijeva.

"Svaki put kad ustane iz kreveta i sjedne u fotelju, opterećuje trbušne stijenke. Prošla su samo tri dana. Zamolili smo Svetog Oca da bude razborit i izbjegava naprezanje (stajanja na balkonu)", rekao je.

Rekao je da je Papi jučer skinuta intravenska sonda i sada je na polučvrstoj dijeti. Svi medicinski parametri bili su u granicama normale i nije bilo srčanih problema.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()