Padaju cijene nafte

Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila niža za 68 centi nego na zatvaranju trgovine na kraju prošle sedmice i iznosila je 76,27 dolara

29.05.2023. 16:25
  • Podijeli:
naftna platforma pixabay-1664794352202.webp Foto: Pixabay

Cijene nafte pale su danas na međunarodnim tržištima prema 76 dolara budući da su strahovanja od negativnog utjecaja viših kamatnih stopa na potražnju zasjenila načelni dogovor u Americi o podizanju limita državnog duga.

Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila niža za 68 centi nego na zatvaranju trgovine na kraju prošle sedmice i iznosila je 76,27 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 56 centi nižoj cijeni, od 72,11 dolara.

Trgovina u Americi i Britaniji bila je na početku sedmice slaba zbog praznika.

Tržišta su odahnula nakon što su američki predsjednik Joe Biden i predsjednik Zastupničkog doma Kongresa, republikanac Kevin McCarthy prošli vikend načelno dogovorili suspenziju limita državnog duga i ograničenje državne potrošnje u iduće dvije godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()