Oprečni rezultati izbora u Turskoj

Prema Anadoliji, vodi Erdogan, prema agenciji ANKA, vodi Kiričdaroglu

28.05.2023. 18:46
  • Podijeli:
erdogan kiličdaroglu izbori turska reuters-6472f7917988c.webp Foto: Reuters

Prema preliminarnim, nezvaničnim rezultatima, koje je objavila turska državna novinska agencija Anadolija, aktuelni predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan vodi u drugom krugu predsjedničkih izbora poslije 67 odsto prebrojanih glasačkih kutija.

S druge strane konkurentska novinska agencija je dala blagu prednost opozicionom kandidatu Kemalu Kiličdarogluu.

Anadolija je objavila da Erdogan vodi sa 55 odsto glasova u odnosu na Kiličdaroglua koji je osvojio 45 odsto, prenio je AP.

Novinska agencija ANKA, bliska opoziciji, objavila je rezultate prema kojima je Kiličdaroglu osvojio 51 odsto glasova, a Erdogan 49 odsto na osnovu 69 procenata prebrojanih glasačkih kutija.

Oprečni preliminarni rezultati takođe su zabeleženi u prvom krugu predsedničkih izbora 14. maja, podsjeća AP.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()