Od početka godine u Americi više od 70 pucnjava, noćas se dogodila još jedna

Tri osobe povrijeđene, a jedna ubijena

16.02.2023. 06:48
  • Podijeli:
pucnjava_amerika - reuters-63edc3a496355.webp Foto: Reuters

U tržnom centru u El Pasu u Texasu došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba poginula dok su tri povrijeđene.

Dvojica muškaraca su u pritvoru i više nema prijetnji za javnost, rekao je privremeni šef policije El Pasa Piter Peter Pacillas na konferenciji za novinare u srijedu navečer.

"Bilo je haotično. Ljudi su pobjegli. Bili su uplašeni", rekao je policijski narednik Robert Gomez.

Dvije muške žrtve dovezene su u Univerzitetski medicinski centar El Paso u kritičnom stanju, potvrdila je bolnica CNN-u. Stanje treće muške žrtve, za koju je Gomez rekao da je također hospitalizovana, nije poznato.

Tržni centar se nalazi u neposrednoj blizini Walmarta gdje je u pucnjavi 2019. godine poginulo 23 ljudi. Do sada je ove godine bilo više od 70 masovnih pucnjava širom Sjedinjenih Država, prema arhivi o oružanim nasiljima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()