Novinar suspendovan sa Twittera: Povezao masakr sa transrodnim "Danom osvete"

"Tviter" je uklonio Rosijakovo povezivanje ubistva sa transrodnim "praznikom"

29.03.2023. 14:43
  • Podijeli:
Masakr Los Angeles1_Tanjug AP-63ce26370cc6d.webp Foto: Tanjug-AP

Istraživački novinar "Dejli vajera" /The Daily Wire/ Luk Rosijak suspendovan je sa "Tvitera", jer je masovni zločin u Nešvilu povezao sa transrodnim "Danom osvete".

Policija je objavila da je 28-godišnja žena, koja se identifikuje kao transrodni muškarac, ubila troje devetogodišnje djece i troje odraslih u prezbiterijanskoj privatnoj školi.

Rosijak je istakao da se napad dogodio nekoliko dana prije "Dana osvete" 1. aprila, na koji poziva "Tansradikalna aktivistička mreža".

"Tviter" je uklonio Rosijakovo povezivanje ubistva sa transrodnim "praznikom".

Rosijak, koji je na "Tviteru" već 13 godina, napominje da nikad nije dobio nijednu opomenu.

Međutim, sada je primio upozorenje u kojem se navodi da njegov tvit krši "pravila protiv nasilnog govora" te da platforma društvenih medija ne dopušta korisnicima da "dijele uvredljive sadržaje, uznemiravaju nekoga ili podstiču druge ljude da to čine".

Rosijak je uložio žalbu, istakavši da nije zagovarao nasilje, već "iznosio činjenice" i sa negodovanjem primijetio - da su drugi pozivali na nasilje.

istovremeno, navodi on, "Transradikalna aktivistička mreža" zadržala je svoj račun na "Tviteru".

"Zločin iz mržnje u Nešvilu razotkriva do čega ovakva retorika može dovesti.

Aktivisti, koji opisuju svoj `Dan osvete`, uz reference na Molotovljeve koktele i posebno spominju Tenesi, reklamirali su ovaj događaj na samom `Tviteru`, a njihovi računi nisu zabranjeni", ističe Rosijak za za "Dejli vajer".

Republikanski senator DŽoš Hevli podržao je Rosijakov istup i pozvao savezne funkcionere da istraže dali je masakr u Nešvilu bio zločin iz mržnje protiv hrišćana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()