Njemački kancelar planira razgovarati s Putinom

Scholz je rekao da Putin mora shvatiti da se rat ne može okončati sklapanjem "neke vrste hladnog mira"

26.05.2023. 13:53
  • Podijeli:
Olaf Scholz_Anadolija-63d14bb71e732.webp Foto: Anadolija

Njemački kancelar Olaf Scholz kaže da planira razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom "u dogledno vrijeme".  

"Moj posljednji telefonski poziv bio je prije nekog vremena", rekao je Scholz. "Ali planiram ponovno razgovarati s Putinom u dogledno vrijeme", dodao je.

Čelnici su posljednji put telefonski razgovarali početkom decembra. Upitan o mogućnostima zaustavljanja sukoba pregovorima, Scholz je rekao da Putin mora shvatiti da se rat ne može okončati sklapanjem "neke vrste hladnog mira". “Na primjer, pretvaranjem sadašnje crte bojišnice u novu granicu između Rusije i Ukrajine”, rekao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()