"Mali Einstein" upisuje doktorat s 12 godina

Simons, čiji vršnjaci idu u osnovnu školu, već je diplomirao

26.11.2022. 11:52
  • Podijeli:
Laurent Simons,, instagram-1667553000967.webp Foto: Instagram

Rođen u belgijskom primorskom gradu Ostendeu, 12-godišnji Laurent Simons, za kojeg je ubrzo otkriveno da je darovit, velikom brzinom grabi stepenicama svog obrazovnog života.

Simons, čiji vršnjaci idu u osnovnu školu, već je završio fakultet, a uskoro će započeti svoj doktorat iz fizike u Njemačkoj.

Ima IQ 145, a zovu ga "mali Einstein". Genijalni dječak, koji je krenuo na univerzitet sa devet godina, a diplomirao sa 11. Završio je osnovne studije s prosječnom ocjenom 88.

"Ne trudim se nešto posebno. Vidim da savladavam probleme. Ne znam kako sam tako pametan", kaže.

Rekavši da je Simons puno žrtvovao za svoje obrazovanje, njegovi roditelji Lydia i Alexander vjeruju da će njihova djeca napraviti velike pomake, piše Turkye Postsen.

Par je rekao da će dati svu potrebnu podršku da njihov sin učestvuje u projektima za dobrobit čovječanstva i stvara korisne izume.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()