Kad Djeda Mrazovi zaigraju vaterpolo: Plivačko takmičenje u Barseloni staro više od 100 godina

Takmičenje "Copa Nadal" prvi put je organizovano za Božić 1907. godine

25.12.2022. 17:54
  • Podijeli:
djedamrazovi_barselona-63a87ec150339.webp Foto: Anadolija

Tradicionalno plivačko takmičenje koje se duže od 100 godina održava u Barseloni i ovog Božiča okupulo je veliki broj učesnika.

Plivački klub Barselona i ove godine je povodom katoličkog praznika Božića organizovalo plivačku trku na 200 metara u vodama gradske luke.

Uprkos niskim temperturama danas je oko 450 učesnika plivalo u prohladnoj vodi, a neki od njih su nosili i božićne kostime.

Takmičenje "Copa Nadal", na španskom poznato i kao "Copa Navidad", prvi put je organizovano za Božić 1907. godine, što ga čini najstarijim sportskim događajem u Barseloni i jednim od najstarijih u Evropi.

Takmičenje je veoma popularno, a u njemu mogu učestvovati plivači svih uzrasta, koji se takmiče u različitim kategorijama

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()