Horor u Meksiku: Napadači ubili 18 ljudi, među njima i gradonačelnika

Zamjenik ministra sigurnosti Ricardo Mejia sugerirao je da je nasilje proizašlo iz sukoba između suparničkih skupina La Familia Michoacana i Los Tequileros

06.10.2022. 18:26
  • Podijeli:
Meksiko_policija_foto_Reuters-1665073584084.webp Foto: Reuters

Neidentificirani naoružani napadači ubili su 18 ljudi, uključujući gradonačelnika, kada su otvorili vatru jučer u gradskoj vijećnici u jugozapadnoj državi Guerrero, koja je pogođena nasiljem bandi, saopćile su vlasti.

Među ubijenima u San Miguel Totolapanu su gradonačelnik Conrado Mendoza, njegov otac i bivši gradonačelnik Juan Mendoza te drugi lokalni dužnosnici, navodi se u saopćenju države Guerrero. Još dvije osobe su ranjene.

Zamjenik ministra sigurnosti Ricardo Mejia sugerirao je da je nasilje proizašlo iz sukoba između suparničkih skupina La Familia Michoacana i Los Tequileros.

Govoreći na redovnoj vladinoj konferenciji za novinare, rekao je da se provodi operacija kako bi se pronašli počinitelji, a istražitelji provjeravaju video na kojem se čini da Los Tequileros preuzimaju odgovornost za ubistva.

Meksički dnevnik El Universal ranije je objavio kako se čini da su naoružani napadači izveli koordinirani niz napada unutar zgrade kako bi ubili gradonačelnika.

U međuvremenu je u središnjoj državi Morelos državna zastupnica Gabriela Marin ubijena iz vatrenog oružja, a njezin tjelohranitelj ranjen je ispred apoteke jučer navečer, rekao je Mejia.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()