Gradske vlasti Amsterdama upozorile su "nepristojne" turiste da ne dolaze

Gradska skupština Amsterdama pokrenula je kampanju protiv dolaska Britanaca starosti od 18 do 35 godina i incijativa je dio napora da se otkloni reputacija "najliberalnijeg grada" u Evropi

29.03.2023. 13:43
  • Podijeli:
amsterdam-g3d5c6ebb8_1920-63eb67a3a68e7.webp Foto: Pixabay

 Gradske vlasti Amsterdama upozorili su "nepristojne" britanske turiste da ne dolaze u taj čuveni grad, javlja britanski BBC.

Gradska skupština Amsterdama pokrenula je kampanju protiv dolaska Britanaca starosti od 18 do 35 godina i incijativa je dio napora da se otkloni reputacija "najliberalnijeg grada" u Evropi.

Amsterdam je među najposjećenijim gradovima svijeta. Taj grad godišnje posjeti oko 20 miliona turista, uključujući milion Britanaca.

Mještani su se u proteklih nekoliko godina žalili da su pijani Britanci urinirali u javnosti, povraćali u kanal i učestvovali u tučama.

Reklame na internetu u kojima se ukazuje na rizike povezane sa pretjeranom upotrebom narkotika i pića biće aktivirane kada Britanci krenu u potragu za terminima poput momačko veče, jeftini hoteli ili pabovi u Amsterdamu.

Preveliki broj turista uticao je i na svakodnevni život, zbog čega su mještani od gradskog savjeta zatražili da reaguje.

Veliki broj bilborda postavljen je u oblasti "Crvenih fenjera", a na njima su prikazani mještani sa porukom posjetiocima "Mi živimo ovdje".

Gradski savjet je u procesu prebacivanja čuvenih staklenih izloga iza kojih sjede prostitutke iz stambenog središta Amsterdama u novu "erotsku zonu". Uvedena su i stroža pravila rada prema kojim od vikenda bordeli i barovi moraju ranije da budu zatvoreni, a zabrana konzumacije kanabisa na ulicama u samom području "Crvenih fenjera" stupa na snagu u maju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()