Erdogan pred pobjedom, počinje slavlje, stižu čestitke!

Na osnovu 96 odsto obrađenih biračkih mjesta Erdoan i dalje vodi sa 52,28 procenata glasova, dok je Kiličdaroglu dobio 47,72 odsto

28.05.2023. 19:31
  • Podijeli:
Erdogan Turska Tanjug Murad Sezer-64738e273db74.webp Foto: Tanjug/Murad Sezer

Aktuelni turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nalazi se pred pobjedom u drugom krugu predsjedničkih izbora!

Građani su birali između aktuelnog predsjednika njega i opozicionog kandidata Kemala Kiličdaroglua.

Na osnovu 96 odsto obrađenih biračkih mjesta Erdoan i dalje vodi sa 52,28 procenata glasova, dok je Kiličdaroglu dobio 47,72 odsto.

Turski mediji prenose da je počelo okupljanje njegovih pristalica, koji se spremaju za slavlje, a stižu i prve čestitke.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, čestitao je Erdoganu "istorijsku pobjedu prvi put u drugom krugu predsjedničkih izbora".

"Milioni birača dali su Vam svoj glas, svoje nade i svoje povjerenje! Ova odluka birača nije važna samo za Republiku Tursku, već za svijet! Čestitam", napisao je Dodik.

Mađarski premijer Viktor Orban čestitao je Erdoganu na twitteru.

"Čestitam, gospodine predsjedniče!", napisao je Orban na turkom jeziku.

Čestitke stižu i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"U svoje i u ime građana Republike Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika Republike Turske, sa željom da i u ovom mandatu ostanete posvećeni daljem razvoju Vaše zemlje i dobrobiti njenih građana. Povjerenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova koje su nam svima donele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu", naveo je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju Turska izuzetno važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih i bilateralnih odnosa, već i na međunarodnoj političkoj sceni, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike, prenosi Tanjug.

"Nadam se da ćemo pored postojećih velikih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima koji će ubrzati snažan razvoj celog regiona, ali i zbližiti ljude i povezati ekonomije na dobrobit svih naših građana. Kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju naših odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom. Još jednom Vam čestitam na izboru, uz poziv da ponovo posetite Srbiju, kako bismo nastavili zajednički da gradimo bolju budućnost za naše građane“, navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()