Erdogan: Pokazali smo snagu turske demokratije

Dok se čeka drugi krug predsjedničkih izbora u Turskoj

25.05.2023. 16:30
  • Podijeli:
erdogan reuters izbori-646124fee3d53.webp Foto: Reuters

Predsjednički i parlamentarni izbori 14. maja dokazali su svijetu snagu turske demokratije, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Poručio je da su izbori doveli do razumijevanja mnogih stvarnosti te je na Twitteru napisao da je taj dan pokazana snaga turske demokratije te da je raspršen "mjehur percepcije".

Erdogan je rekao da su protiv Turske u međunarodnim medijima vođene podmukle psihološke operacije, ali da su izbori opovrgnuli mnoge tvrdnje.

"Pokazali smo da su tvrdnje o diktaturi čista besmislica", podvukao je on.

Osvrćući se na opoziciju rekao je da se izbori ne mogu dobiti lažima, klevetama i politikom straha.

"Pokazali smo da je govorom mržnje nemoguće ući u srca ljudi. Pokazali smo da nije moguće hodati sa separatistima i članovima FETO-a zarad političke dobiti", rekao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()