Erdogan i Putin bi mogli razgovarati o produžetku sporazuma o izvozu žitarica

Moskva je u više navrata naglašavala da će bilo koja dalja odluka o produžetku sporazuma zavisiti od ispunjavanja dijela koji se tiče Rusije

17.05.2023. 19:31
  • Podijeli:
Vladimir Putin i Recep Tajip Erdogan Profimedia:Anadolija-63f8fc606c498.webp Foto: Profimedia/Anadolija

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsjednik Rusije Vladimir Putin mogli bi uskoro razgovarati telefonom o produžetku sporazuma za izvoz žitarica iz luka u Crnom moru, koji ističe sutra, izjavio je agenciji TASS neimenovani izvor u Ankari.

"Mogućnost njihovog telefonskog razgovora nije isključena jer, kao što znate, sporazum ističe sutra. Ključno je da se postigne dogovor o njegovom produžetku", rekao je izvor.

Niz dokumenata o isporuci hrane i đubriva na strano tržište usvojen je 22. jula u Istanbulu. Sporazum je prvobitno potpisan na 120 dana, a u novembru je produžen za još toliko. Rusija je 18. marta saopštila da se sporazum produžava za 60 dana, upozorivši da je taj period dovoljan da se vidi da li se sprovode obaveze iz memoranduma potpisanog sa UN.

Moskva je u više navrata naglašavala da će bilo koja dalja odluka o produžetku sporazuma zavisiti od ispunjavanja dijela koji se tiče Rusije. Nedostatak napretka na tom polju ugrožava budućnost inicijative, piše TASS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()