Eksplozija u fabrici čokolade, dvoje mrtvih

Na snimku trenutka detonacije objavljenom na televiziji vidi se kako je eksplozija podigla u nebo plamen, dim, prašinu i krhotine

25.03.2023. 09:06
  • Podijeli:
pennsylvania ekslozija farbika cokolade foto reuters-641ea92604b85.webp Foto: Reuters

Dvije osobe su poginule, a devet se vodi kao nestalo usljed eksplozije u fabrici čokolade u Vest Redingu u Pensilvaniji, saopštili su američki zvaničnici.

Na snimku trenutka detonacije objavljenom na televiziji vidi se kako je eksplozija podigla u nebo plamen, dim, prašinu i krhotine.

"Još traju spasilački napori na licu mjesta", izjavio je šef policije u Vest Redingu Vejn Holden novinarima.

Slike emitovane na televiziji VGAL pokazuju ruševine nagomilane na ulici, a najmanje jedan požar još gori nekoliko sati poslije eksplozije.

Tragedija je zadesila kompanijau "R. M. Palmer", koja na svom veb sajtu navodi da proizvodi slatkiše od 1948. godine.

Fabrika je specijalizovana za sezonske artikle koji se prave povodom Uskrsa, Noći vještica i Dana zaljubljenih, a zapošljava 850 ljudi.

"Pokrenuta je istraga o uzroku eksplozije, a zvaničnici navode da nema opasnosti za širu oblast oko fabrike", rekao je Holden i dodao da, pored dvoje mrtvih i devet nestalih, ima još nekoliko povrijeđenih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()