Danilov: Ukrajina spremna za kontraofanzivu

"Istorijska prilika koju ne smijemo da izgubimo", rekao je Danilov

27.05.2023. 09:02
  • Podijeli:
Ukrajina rusija zastava Shutterstock-6463ce8d0e7b3.webp Foto: Shutterstock

Ukrajina je spremna da pokrene svoju dugo očekivanu kontraofanzivu protiv ruskih snaga, rekao je za Bi-Bi-Si jedan od najviših bezbjednosnih zvaničnika u zemlji.

Aleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine nije želio da potvrdi datum, ali je rekao da bi napad radi preuzimanja teritorije od okupacionih snaga predsjednika Vladimira Putina mogao da počne "sutra, prekosutra ili za nedjelju dana", prenosi Bi-Bi-SI.

On je upozorio da ukrajinska vlada "nema pravo na grešku" u vezi sa odlukom jer je ovo "istorijska prilika koju ne smijemo da izgubimo".

Kao sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine, Danilov je član ratnog kabineta predsjednika Vladimira Zelenskog.

Njegov redak intervju za Bi-Bi-Si prekinula je telefonska poruka predsjednika Zelenskog u kojoj ga je pozvao na sastanak kako bi razgovarali o kontraofanzivi.

Tokom intervjua, on je takođe potvrdio da se Vagnerove plaćeničke snage povlače iz grada Bahmuta, mjesta najkrvavije ratne bitke do sada, ali da bi se pregrupisale na još tri lokacije i, kako je rekao "ne znači da će prestati da se bore sa ukrajinskim snagama".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()