Crnogorci švercovali kokain vrijedan 15 miliona evra

Među uhapšenima dva državljanina Crne Gore, koji su već bili na potjernicama Interpola

25.03.2023. 08:43
  • Podijeli:
Ministerio del Interior:twitter-641ea5c76f4b4.webp Foto: Ministerio del Interior/twitter

Policija Urugvaja potvrdila je da je uhapšeno 16 osoba i zaplijenjeno skoro 500 kilograma kokaina, čija je finalna destinacija, kako se navodi, bila Italija, a da su među uhapšenima i dva crnogorska državljanina.

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Urugvaja Giljermo Masijel ocijenio je na pres konferenciji da je ta operacija omogućila razbijanje kriminalne organizacije koja se smatra povezanom sa balkanskim klanom, jednom od, kako je rekao, najvećih organizovanih kriminalnih grupa koje deluju u Evropi, prenosi portal RTCG.

"Tokom istrage, agenti su od septembra 2022. godine uspeli da identifikuju 18 osoba povezanih sa kriminalnim aktivnostima. Grupu su činili građani različitih nacionalnosti, 11 Urugvajaca, tri Bolivijaca, dva Argentinca i dva Crnogorca. Tokom akcije, vlasti su uspele da privedu 16 identifikovanih, dok se za drugom dvojicom čeka međunarodna potjernica", navedeno je u tekstu koji prenosi "grupormultimedio.com".

Identitet uhapšenih crnogorskih državljana još nije saopšten, a dio urugvajskih medija juče je tvrdio da su već bili na potjernici Interpola.

Ukupno, urugvajske vlasti su zaplenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dve sačmarice. Prema riječima predstavnika urugvajskog Ministarstva unutrašnjih poslova, procijenjena tržišna vrijednost zaplenjene droge je oko 15 miliona evra.

Kako su objasnili, droga je iz Bolivije dopremljena u Urugvaj, a kada je stigla u tu zemlju, plan je bio da bude transportovana dalje ka Evropi, gdje je njena vrijednost veća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()