Bivši član ruske Dume predložio da Rusija iskoristi zemljotres u Turskoj i zauzme Istanbul

Semen Bagdasarov je inače član stranke Pravedna Rusija

18.03.2023. 16:04
  • Podijeli:
istanbul_turska - reuters-6399ae5e340d2.webp Foto: Reuters

Bivši član ruske Dume Semen Bagdasarov je gostujući na ruskoj televizijskoj emisiji između ostalog predložio da Rusija iskoristi Turske neprilike i zauzme Istanbul.

"Turska je u teškoj situaciji sada, iskoristimo to. Izbacimo ih iz centralne Azije, ukinimo uticaj u Ukrajini, izbacimo ih iz južnog Kavkaza i podignimo određene snage u Turskoj te vratimo našoj državi ono što nam historijski pripada- grad Konstantinopolj i dignimo krst iznad svete Sofije", kazao je Bagdasarov.

U svojoj tiradi, Bagdasarov je nastavio sa još čudnijim tvrdnjama o tome da Turska jug Rusije, regiju Volge i dijelove Sibira smatra za svoje i da Turci nisu turkijski narod.

"Iskoristimo to, oni imaju krizu. Hvala Bogu. Ova kriza treba završiti sa kolapsom (za Tursku) i aneksiju ovih teritorija nama", kazao je Bagdasarov u videu kojeg je prenio Anton Gerashchenko, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Semen Bagdasarov je inače član stranke Pravedna Rusija. U oktobru 2015., usred ruske intervencije u Siriji, Bagdasarov je tvrdio da je historijska tradicija istočnog pravoslavlja u Siriji učinila je "svetom zemljom" za Ruse i "njihovu" zemlju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()