Biden kritikovao Izraeal, Netanyahu mu odgovorio

Izrael je suverena država koja ne donosi odluke na osnovu pritisaka iz inostranstva

29.03.2023. 07:25
  • Podijeli:
Benjamin Netanyahu foto Reuters-6420946774ef5.webp Foto: Reuters

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu je izjavio da je Izrael suverena zemlja koja ne donosi odluke na osnovu pritisaka iz inostranstva, odgovarajući na komentare američkog predsjednika Joea Bidena.

"Izrael je suverena zemlja koja svoje odluke donosi voljom svog naroda, a ne pritiscima iz inostranstva, uključujući i najbolje prijatelje", rekao je Netanyahu

Rekao je da njegova administracija nastoji da izvrši reforme "putem širokog konsenzusa".

Biden je ranije rekao da se nada da će Netanyahu odustati od pravosudnih promjena koje su izazvale proteste u Izraelu i političku krizu za njegovu vladu.

"Nadam se da će odustati od toga", rekao je Biden.

On je također kazao kako Izrael ne može nastaviti putem koji je krenuo te da Netanyahu zbog toga neće biti skoro pozvan u Bijelu kuću, što je izazvalo reakciju izraelskog premijera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()