Vigemark: Ne znam gdje se Pantić nalazi

Šef Euleksa izjavio je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću

14.12.2022. 21:20
  • Podijeli:
Lars-Gunnar Wigemark foto Armin Durgut:PIXSELL -639a35f5788e5.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark izjavio je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gdje se on nalazi.

"Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Dostavili smo lijekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtijevali da budu predati Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gdje je", rekao je Vigemark.

On je naveo da mu je rečeno da su Pantiću predati lijekovi, ali da "postoje kontradiktorne izjave" zbog čega će poslati policijsku jedinicu i policijskog savjetnika u Leposavić.

Vigemark ističe da je veoma važno da Pantić bude tretiran u skladu sa odgovarajućim standardima i da je u odgovarajućem pritvorskom centru.

On je rekao za "Kosovo onlajn" da "nije siguran na kojoj je lokaciji Pantić fizički pritvoren, da li je ta lokacija odgovarajuća prema kosovskom zakonu, da li se poštuju njegova prava, da li je vidio advokata i da li je u kontaktu sa porodicom".

Vigemark je dodao da Pantić "mora da sarađuje u pogledu davanja izjave i da mora biti svjestan optužbi".

"Koliko razumijem saslušan je putem video linka i određeno mu je zadržavanje od 30 dana. Budite sigurni da pomno pratimo ovaj slučaj", rekao je Vigemark.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()