U Zvečanu postavljen transparent sa brojem žrtava KFOR-a

'KFOR je pretrpio više od 90 žrtava u posvećenosti da obezbjedimo sigurno okruženje za sve zajednice', navedeno je na transparentu

10.06.2023. 19:04
  • Podijeli:
Opština Zvečan_KFOR žrtve_transparent_Foto Tanjug_Dopisništvo KiM-6484a68c4dcbf.webp Foto: Tanjug / Dopisništvo KiM

Ispred opštine Zvečan, gdje Srbi svakodnevno već 14 dana protestuju, pripadnici KFOR-a su postavili transparent na kome piše da je "KFOR pretrpio više od 90 žrtava kako bi obezbjedio sigurno okruženje za sve".

"KFOR je pretrpio više od 90 žrtava u posvećenosti da obezbedimo sigurno okruženje za sve zajednice", navedeno je na transparentu.

Pripadnici KFOR-a obezbjeđuju zgradu opštine Zvečan, gde se od kraja maja svakodnevno okupljaju se građani i zaposleni u toj većinski srpskoj opštini.

Do protesta na sjeveru KiM došlo je nakon što je  kosovska policija* u petak 26. maja nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

U ponedeljak 29. maja je, tokom protesta u Zvečanu, došlo do sukoba između specijalaca kosovske policije i pripadnika KFOR-a sa građanima Srbima. Tom prilikom povrijeđeno više od 50 Srba i oko 30 vojnika KFOR-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()