U Omišu nesreća kakvu ne pamti taj grad

Nesrećna žena je preminula

05.02.2023. 12:48
  • Podijeli:
omis (1)-63df96b0f3327.webp Foto: HRT/HTV

U Omišu je ispred zgrade Doma zdravlja, u srijedu s visine od četiri metra, na dijelu na kojem nema zaštitne ograde, na pločnik pala 67-godišnjakinja. Nedugo zatim od posljedica teškog udarca je preminula. Građani su ogorčeni i prozivaju gradsku vlast zbog nedostatka sigurnosnih mjera na prilazu Doma zdravlja.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 18 sati, kada je 67-godišnja žena iz Kučića iznad Omiša, najvjerojatnije došla na pregled u Dom zdravlja, Izlaskom iz automobila pretpostavlja se da je izgubila ili orijentaciju ili ravnotežu i pala sa zida visokog 4 metra na pločnik uz magistralu. Iako je brzo prevezena u Klinički bolnički centar u Splitu, nažalost je od posljedica toga pada preminula, rekao je novinar HTV-a Željko Valčić.

Ono što se moglo u međuvremenu saznati je da su na društvenim mrežama neki građani počeli prozivati gradsku vlast zbog nedostatka sigurnosnih mjera na prilazu Doma zdravlja. No gradonačelnik je, koji nije trenutno u Omišu, kazao telefonski za HTV da je Dom zdravlja u nadležnosti županijskog doma zdravlja i da naravno, osim što izražava suosjećanje s porodicom unesrećene, ništa više o tome slučaju ne može komentarisati.

Direktor županijskog doma zdravlja Marko Rađa rekao je za HTV u telefonskom razgovoru da je ovakav slučaj nezabilježen u Omišu i izrazio je saučešće porodici unesrećene. No spominje da automobil iz kojega je gospođa izašla, nije bio na prostoru na kojem je dopušteno parkiranje i zaustavljanje.

Rađa je istaknuo da se za Dom zdravlja u Omišu priprema temeljna rekonstrukcija i obnova koja će biti financirana najvjerovatnije iz evropskih fondova. Dio nezaštićenog prilaza prema magistrali pretpostavljamo da će biti ograđen i da svi koji dolaze u Dom zdravlja, taj dio neće koristiti za parkiranje, rekao je novinar Valčić. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()