Tužilaštvo: Smrt dvogodišnjakinje nastupila nasilno

Slučaj koji je uznemirio Srbiju

24.03.2023. 16:44
  • Podijeli:
saka_zena_tuca_nasilje-63e68eccf3288.webp Foto: Pixabay

Smrt dvogodišnje devojčice P.V. u Zaječaru, za čije teško ubistvo se sumnjiči njen očuh M.N. iz sela Donji Dejan, nastala je nasilno, zaključeno je nakon obdukcije tijela.

Naime, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru je dostavljen obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu u Nišu sa zaključkom, u kojem se, pored ostalog, navodi da je kod deteta P. V, smrt nastala nasilno, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Kako je precizirano, smrt je nastupila neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. 

Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Tužilaštvo će zatražiti i vještačenje mehanizma nanošenja povreda od strane Zavoda za sudsku medicinu.

Takođe, danas je tužilaštvu dostavljeno vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuoropsihijatrije Mirjane Filimonović, neuropsihijatra, koja je u svom nalazu navela da je M. N, u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Okrivljeni će biti upićen na neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, po naredbi ovog tužilaštva.

M. N. se sumnjiči da je 21. februrara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.

Majka dvogodišnje djevojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug u prethodnom periodu tukao djevojčicu, ali to nije prijavila policiji.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()