Sukob KFOR-a i okupljenih Srba u Zvečanu: Bačene šok-bombe, saniteti pomažu povrijeđenima

Pripadnici Kfora počeli su danas da razbijaju demonstracije, letjele su i kamenice

29.05.2023. 17:30
  • Podijeli:
Kosovo Tanjug DOPISNIŠTVO KIM-6474c3468b164.webp Foto: Tanjug/DOPISNIŠTVO KIM

Pripadnici Kfora počeli su danas da razbijaju demonstracije i tuku predstavnike srpskog naroda koji su sjedili ispred opštine u Zvečanu, javlja izvještač Tanjuga. 

Takođe, portal Kosovo onlajn javlja da je u ovom mjestu tokom sukoba bačeno tridesetak šok-bombi i suzavac i da saniteti pomažu povrijeđenima od suzavca.

Prethodno je oficir Kfora pregovarao sa predstavnicima Srpske liste i predstavnicima srpskog naroda, i tražio da Srbi oslobode okružene specijalce kosovske policije, koji su u tri blindirana vozila "zatvoreni" cijelog dana, rekavši da ne može da dozvoli da njegove kolege (iz kosovske policije) budu blokirani.

Srbima je od Kfora zaprijećeno da, ukoliko ne budu prihvatili da se sklone, da će Kfor biti primoran silom da ih otjera.

Nakon što je narod odbio zahtjev Kfora, dogovor je bio da sjednu na asfalt ispred opštine Zvečan i mirnim putem izraze protest.

Međutim, pripadnici Kfora su počeli u početku da vuku i guraju Srbe, nakon čega su poletjele kamenice ka Kforu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()