Sin ubio preduzetnika iz Vinkovaca a policija njega

Napadač bježao od policije

29.03.2023. 16:45
  • Podijeli:
policija-rotacija-pixabay.jpg Foto: Pixabay

U Vinkovcima je noćas sin ubio oca, a potom je mladiću nakon bjekstva sa mjesta zločina presudio policijski hitac u unakrsnoj razmjeni vatre.

Prvobitno su hrvatski mediji izvijestili da je sin nakon ubistva oca izvršio samoubistvo, međutim o ovom stravičnom događaju oglasila se i tamošnja policija koja je iznijela detalje zločina koji je zgrozio javnost.

Oni su u 22.39 časova zaprimili dojavu da je u Vinkovcima vatrenim oružjem usmrćen jedan muškarac. Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli tijelo muškarca te utvrdili da je počinilac pobjegao sa mjesta zločina.

"Preduzetim brzim policijskim radnjama, ubrzo smo pronašli i beživotno tijelo muškarca kojeg sumnjičimo da je odbjegli počinilac događaja", navode iz policije.

Ubijen je, nezvanično pišu zagrebački mediji, lokalni preduzetnik A.P., a ubio ga je najmlađi od njegova tri sina, inače student.

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć (28. marta 2023.) u 22.39 časova zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici D. Žanića-Karle usmrćen član njegove porodice. Muškarac je takođe naveo kako je drugi član porodice uputio ozbiljne prijetnje smrću njemu i njegovoj porodici. Policijski službenici brzo su se uputili na mjesto dojave gdje su u 22.42 sati na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinilac se udaljio s mjesta događaja.

U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove porodice koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se  automobilom. Pri tom je dojavitelj naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uveliko pomoglo policijskim službenicima da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja.

Nakon određenog vremena, policijska patrola je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stub i time ga onesposobio za dalje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policijski službenici su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičena osoba je u prvom trenutku počela prijetiti da će počiniti samoubistvo, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počela ispaljivati hice u smjeru policijskih službenika, koji su tada u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlaštenjima, ispalili više upozoravajućih hitaca u vazduh.

Ušao u rijeku

Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života upotrijebili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren u skladu sa zakonskim odredbama.

Potom ulazi u rijeku, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubistvo te nastavlja ispaljivati hice prema policijskim službenicima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju upotrebom vatrenog oružja. Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenoh i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne jedinice Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke.

Uviđajem, koji je i dalje u toku, rukovodi zamjenica županijskog državnog tužioca u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana. Po završetku uviđaja i utvrđivanju svih okolnosti događaja, izvijestićemo javnost s više informacija", objavila je policija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()