Prvi restoran sa robotima u Hrvatskoj

Priprema i ručak ako domaćica ne stigne

Calendar 24.01.2023. 12:09 / UNA-2
  • Podijeli:
hrana-pixabay

Iako ugostitelji imaju vrlo težak period iza sebe, njima sigurno ne manjka ni ideja ni energije za novi početak. Takav slučaj je zabiljeležen i u Hrvatskoj, gdje je otvoren jedan sasvim poseban ugostiteljski objekat.

U Hrvatskoj je otvoren prvi restoran sa robotima. BOTS&POTS je njegovo ime, i u pitanju je prvi restoran na svijetu u kom robot-kuvar GammaChef priprema sva jela koristeći digitalni recept koji su smislili poznati šefovi. Cio restoran će moći da se kontroliše i prati putem mobilne aplikacije, a postupak naručivanja hrane je potpuno isti kao i kod klasičnih restorana sa self-ordering pultom.

Bots & Pots se nalazi u Zagrebu, i za sada ima pet velikih robota koji spremaju jela gostima. Hrana se naruči, roboti automatski dobiju narudžbinu i zadatak za spremanje. Postoji osoba koja je zadužena da ih održava, ona pakuje svježe namirnice u robote, koje on kasnije priprema.

Sistem restorana je u potpunosti bti digitalizovan, od same nabavke namirnica pa do narudžbina gostiju. Kada je koje jelo gotovo, šta od namirnica nedostaje u restoranu biće odmah javljeno nabavci.

Gammachef robot-kuvar je sposoban da pripremi bilo koje jelo koristeći digitalni recept. Njegovi specijaliteti su konzistentna jela jednakog ukusa i kvaliteta svaki put kada priprema hranu, piše TU Magazin.

Roboti-kuvari neće ugroziti struku, oni će pripremati hranu koju će konobar poslužiti, i dodati onaj nezaobilazni “ljudski faktor” cijelom iskustvu. Ovaj restoran takođe priprema i hranu za poneti, tako da robot-kuvar može pripremiti i nedeljni ručak ako domaćica ne stigne.

  • Podijeli: