Prva Vučićeva objava po povratku iz Brisela: Borili smo se koliko je bilo moguće

Večeras odgovaram svim političkim i medijskim manipulatorima, poručio je

28.02.2023. 10:00
  • Podijeli:
vučić brisel marko ivas tanjug (2)-63fcdb7420aff.webp Foto: Marko Ivas Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se, nakon jučerašnjih pregovora u Briselu, oglasio video porukom na Instagramu.

"Poštovani građani Srbije, hvala za brigu i podršku u teškom danu jučer. U ranim jutarnjim satima smo stigli u Beograd i sada analiziram šta se sve dogodilo. Borili smo se i, koliko je bilo moguće u teškim uvjetima, izborili i za budućnost Srbije u miru, za nastavak investicija u našu zemlju, da čuvamo i ja svoju zakletvu i Ustav Srbije i Kosovo u sastavu Srbije", rekao je Vučić i dodao:

"Poslije teške, vjerujem uspješne borbe, u Briselu, večeras odgovaram svim političkim i medijskim manipulatorima koji bi za mrvu vlasti zgazili sopstvenu državu. Srbija nema cijenu, to je nešto što nikada nisu razumjeli. Pobijedit ćemo ih. Pobijedit će Srbija!", poručio je Vučić.

Vučić i premijer Kosova* Albin Kurti sastali su se jučer u Briselu sa visokim predstavnikom Evropske unije za zajedničku vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom i evropskim specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Ovaj susret najavljivan je kao najvažniji trenutak u procesu normalizacije odnosa u posljednjih deset godina.

"Ja sam insistirao na ZSO (Zajednica općina sa srpskom većinom), kao i evropski predstavnici. Kurti nije bio spreman da to prihvati sada. Vidjet ćemo da li će u budućnosti", rekao je Vučić.

"Bio sam voljan da potpišem, ali je druga strana odbila", izjavio je Kurti po završetku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, uz posredovanje Evropske unije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()