Povratak Luke Bojovića: Novi rat klanova ili penzionerski život "žestokog momka"?

Bojović se u srijedu uveče kao slobodan čovjek vratio u Srbiju, koja je 2015. godine povukla potjernicu koja je za njim bila raspisana

02.12.2022. 01:56
  • Podijeli:

Jedan od glavnih aktera na srpskoj kriminalnoj sceni prethodnih decenija, saborac Željka Ražnatovića Arkana i nekadašnji vođa zemunskog klana, stigao je u Srbiju. Da li slijedi krvava osveta ili mirna penzija?

"Ubijen mu je i brat i kum i advokat i blizak prijatelj i naravno da se sad pojavljuju određeni strahovi u kriminalnom podzemlju, da se sad ljudi plaše da li će Bojović krenuti u osvetu. Možda čovjek riješi da se povuče da živi sa svojom porodicom, kao što je više puta najavljivao, on je dosta izgubio za tih deset godina zatvora", kaže Gordana Mišev, stručnjak za bezbjednost.

Nakon odlaska Bojovića iz Srbije, 2010. godine, kreće pravi rat u podzemlju. Škaljarski klan je ostao obezglavljen, a kavački razoren.

"Njegovim hapšenjem je došlo do pucanja kotorskog klana na škaljarski i kavački, i tada su počeli ti najveći problemi u smislu ubistava i likvidacija", pojašnjava Miševa.

Kriminolog Radomir Antonijević smatra da kriminalci nikada ne idu u penzuiju i ako neko od njih ode, to je vjerovatno iznuđeno nekom bolešću ili nekim drugim problemom.

"Ako se Luka Bojović postavi kao novi lider škaljaraca onda ponovo imamo dvije ravnopravne strane u sukobu i nastavak jednog rata koji vlada između njih", kategoričan je Antonijević.

Bojović je slobodan čovjek jer je Srbija 2015. godine povukla potjernicu nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi, i jer je kaznu od 15 mjeseci zatvora odležao u pritvoru u Španiji. 

O daljim planovima, Bojović je za medije na aerodromu rekao: "Za sada ne mogu ništa da govorim javno, ali uskoro će biti prilike za to."
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()