'Majka-ratnica' prva se obratila građanima na skupu 'Srbija nade': Mina Mijailović podijelila svoju životnu priču

Svoju životnu priču podijelila je sa nacijom majka djeteta koje se liječilo u inostranstvu o trošku države

26.05.2023. 19:46
  • Podijeli:
minamijailović-6470ef2c02e6b.webp Foto: Youtube/PrintScreen/Tanjug

Intoniranjem himne "Bože pravde" večeras nešto poslije 19.00 časova počeo je skup "Srbija nade" ispred Doma Narodne skupštine, a okupljenima se prva obratila majka-ratnica Mina Mijailović.

Svoju životnu priču podijelila je sa nacijom, a kako je rekla ona je majka čija je "svakodnevnica teška, ali je ljubav, snaga i upornost jača."

"Ja sam Mina Mijailović i ovdje sam da podijelim svoje iskustvo. Dragi ljudi, poštovani predsjedniče, ovdje sam da bih sa vama podijelila svoje lično iskustvo. Srećni su roditelji koji ne znaju kako izgleda briga o bolesnom djetetu. Ne mislim na prehladu, nego na teške bolesti. Sa jednom takvom dijagnozom mog djeteta sam se ja susrela. Rijetka bolest je za većinu statistika, za naš je to svakodnevica i život", kazala je ona i dodala: 

"Na kraju svakog dana moraš imati nadu, ostati motivisan, da istrajavaš i ne odustaješ i nikada ne odustaješ pred preprekama, ma kakve bile. Svaka je majka ratnica na svoj način. Da nikada ne ustukneš pred preprekama kakve god bile. Kako se oseća kada dete dobije neku retku dijagnozu, i mora da ga liječi u inostranstvu? Reći ću vam samo da je svaka majka ratnica. Priznajem, nisam očekivala pomoć države, mogli smo samo da sanjamo prije 10 godina liječenje u inostranstvu. Zavedena pričama, počela sam sama da skupljam novac, ali sam ubrzo pronašla pravi put", kazala je ona.

Mina Mijailović rekla je da su institucije pomogle da ostvari prava za svoje djete.

"Svaki naš uloženi trud, prvenstveno nas kao roditelja, vodi nas ka uspjehu. Ako želimo da idemo napred, moramo da vjerujemo u sebe, našu decu i našu Srbiju. Da budemo ujedinjeni za njihovu budućnost. Ponosna sam što danas šaljemo sliku zajedništva, sloge i podrške. Naša djeca su naš motiv da porušimo sve statitstike i pobijedimo svaki životni izazov. Nismo sami, Srbija je uz nas", poručila je ona. 

Plato ispred zgrade je prepun građana, kao i Pionirski park, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra i sve okolne ulice. Na skupu su i premijerka Ana Brnabić kao i ministri u Vladi Srbije.

Učesnici skupa su došli iz cijele Srbije, iz Novog Sada, Niša, Paraćina, Prijepolja, Pančeva, Vranja, Kragujevca, Opova, Aleksinca, Novog Bečeja, kao i sa Kosova i Metohije.

 

  • Podijeli: