Lazar Ristovski sa skupa 'Srbija nade' uputio poruku glumcima: Nemojte da prolivamo bratsku krv

Ristovski je istakao da drugačije mišljenje ne znači sukob, nego dijalog

26.05.2023. 20:01
  • Podijeli:
Tan2023-05-2619402179_3 lazar ristovski foto miloš milivojevic-6470f0075e6d7.webp Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Okupljenim građanima na skupu "Srbija nade" na platou ispred Narodne skupštine se obratio i glumac Lazar Ristovski koji je rekao da nije samo Beograd - Srbija.

"Jedino rješenje je katarza, za ove sukobe. Jedna katarza je zagrljaj, da ujedinjeni i srećni idemo napred. Druga katarza je da padne krv na ulicama, i gde gori Skupština. Posle te katarze Srbija se vraća sto godina unazad. Zato budimo pametni", kazao je čuveni glumac.

On je dodao da drugačije mišljenje ne znači sukob, nego dijalog.

"Zato sada, kada smo jači, prvi pružimo ruku pomirenja. Čujem da se sutra neće blokirati Gazela. Zar to nije dobra vijest. Eto, ruka pomirenja sa druge strane je pružena. Ukidaju se rijalitiji. I to je pomak, to su dobri vijesnici za Srbiju. Budimo pametni, nemojte da prolivamo bratsku krv, dovoljno smo krvarili", kazao je Ristovski.

Glumac je kazao da svojim kolegama glumcima toleriše drugačije mišljenje, a da oni njemu ne.

"Ali to je njihov problem, praštam svima. Glumci danas zarađuju više nego ikada, i žive bolje nego ikada. Onima koji drugačije misle niko ne može da oduzme pravo na neslaganje, ali zna se kako se to radi. Sigurno ne mržnjom, uvredama i psovkama. Civilizacijski nivo se ne održava mržnjom, psovkama i pretnjama. Ja nemam kad niti želim ikoga da mrzim", rekao je on i dodao: 

"Praštam, jer je to lakše nego mrzeti. Jer znam da iza mene stoji moje glumačko djelo. Ja sam kao glumac obišao cijeli svijet sa svojim filmovima, ali nikada nisam bio ničiji osim vaš, vaš koji ste danas ovde i koji ćete biti sutra tu. Ja sam narodni glumac. Ja sam graditlj a ne rušitelj. Ja sam uz pomoć države napravio dom kulture u mom Ravnom selu. Ovaj miting je bio potreban da svi vide da postoji Srbija van Beograda."

On je na kraju istakao da podržava predsjednika Aleksandra Vučića u "namjeri da stvori bolju Srbiju."

"On to radi iz dana u dan, pa i pruženom rukom prijateljstva. Neka živi duh tolerancije u Srbiji. Živela takva Srbija", istakao je glumac.

Podsjetimo,  učesnici skupa su došli iz cele Srbije, iz Novog Sada, Niša, Paraćina, Prijepolja, Pančeva, Vranja, Kragujevca, Opova, Aleksinca, Novog Bečeja, kao i sa Kosova i Metohije.

 

  • Podijeli: