Jutros mirno na sjeveru Kosova*, za danas ponovo zakazani protesti Srba

Broj pripadnika KFOR-a je pojačan

30.05.2023. 07:07
  • Podijeli:
Zvecan Kosovo_Tanjug-647584ebd9d49.webp Foto: Tanjug

Jutros je na sjeveru Kosova* mirno, poslije noćašnjeg sukoba pripadnika KFOR-a sa Srbima u Zvečanu.

U opštinama Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, tokom boći nije bilo incidenata, a broj pripadnika KFOR-a je pojačan. 

Vojnici se nalaze oko zgrada tamošnjih opština, gdje su građani juče protestovali, ali i oko zgrade opštine u Sjevernoj Mitrovici.

Pojačano je prisustvo pripadnika KFOR-a i na prilaznim putevima sva četiri sjedišta opština sa srpskom većinom na sjeveru pokrajine. 

Kosovska policija i specijalci i dalje se nalaze u zgradama te četiri opštine. 

Za danas su ponovo zakazani protesti Srba u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Njihov zahtjev je povlačenje specijalaca sa sjevera Kosova*, kao i da novoizabrani albanski gradonačenici na izborima na koje Srbi nisu izašli, ne dolaze na posao u srpske opštine.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()