Iz Kremlja reagovali na Vučićevu izjavu o mogućim sankcijama Rusiji

Brisel traži od Srbije da uskladi vanjsku politiku s zemljama EU

03.02.2023. 13:54
  • Podijeli:
Aleksandar Vučić_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-63da56bba03b2.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Rusija u potpunosti shvata kakav pritisak Zapad vrši na Beograd i kakve napore Srbija ulaže kako bi istrpjela taj pritisak, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Odlično razumijemo kakvom je pritisku bez presedana izloženo srpsko rukovodstvo od strane Zapada i potpuno nam je jasno po koju cijenu i uz koje napore je srpsko rukovodstvo do sada izdržavalo taj pritisak", rekao je Peskov.

Kako navodi Sputnjik, on je na taj način odgovorio na pitanje „kako su u Kremlju shvatili izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne zna koliko će dugo još vlasti u Beogradu izdržati da ne uvedu sankcije Rusiji ali da će nastojati da izdrže što duže“, navodi FoNet

Peskov je dodao da u Kremlju veoma cijene stav srpskog rukovodstva i da Rusija visoko cijeni odnose sa Srbijom i nada se da će se oni razvijati uzlaznom putanjom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()