Inovativni lijek protiv multiple skleroze dostupan i pacijentima u Srbiji

"Još uvijek se ova bolest ne može izliječiti, ali se može uticati na njen tok"

29.03.2023. 15:29
  • Podijeli:
multipla-skleroza-una.png

Inovativni lijek Corpos počeo je da se proizvodi u Srbiji i biće dostupan pacijentima oboljelim od multiple skleroze (MS).

"Corpos je prvi inovativni lijek čija je proizvodnja počela u Srbiji, a koji se koristi u liječenju pacijenata oboljelih od MS-a zahvaljujući saradnji farmaceutske kompanije Hemofarm i najveće biotehnoloske kompanije na svetu Roche", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da joj je veliko zadovoljstvo što će se ovaj lijek proizvoditi u Srbiji. 

Ona je podsjetila da se u prethodnih pet godina učetvorostručio broj pacijenata od MS-a koji se liječe o trošku RFZO-a.

Direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger rekao je da lijek Corpus mijenja kvalitet života ljudi. 

"Znamo da postoje jos bolesti za koje ne postoje lijekovi, ali ulazemo napore da budu dostupni", dodao je on.

Ambasadorka Njemacke u Srbiji Anke Konrad dodala je da je ovo opaka bolest. 

"Još uvijek se ova bolest ne može izliječiti, ali se može uticati na njen tok, i upravo lijek Corpos pravi tu razliku", istakla je ambasadorka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()