Hrvatska pošta neće izradu žiga sa Titovim likom

"Odbijanje Hrvatskih pošta ne iznenađuje"

26.11.2022. 13:26
  • Podijeli:
tito profimedia-1669457199266.webp Foto: Profimedia

Hrvatska pošta nije odobrila izradu poštanskog žiga s likom Josipa Broza Tita, što je bio zahtjev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA), kao i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske, za filatelističku izložbu u sklopu obilježavanja 130. godišnjice Titovog rođenja.

Poštanski žig, uobičajen je za neke manifestacije i događanja, u ovom slučaju žig s Titovim likom trebalo je da bude u upotrebi u samo jednoj pošti u Zagrebu i to na samo jedan dan, prenijela je Hina.

Međutim, ni to nije odobrila Hrvatska pošta, ističu antifašisti.

"Njihov razlog odbijanja je bio taj da je Josip Broz rođen u maju, a mi tražimo žig u novembru", rekao je za Hinu jedan od inicijatora Franjo Habulin, predsjednik SABA.

Predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske Jovan Vejnović rekao je da ga odbijanje Hrvatskih pošta ne iznenađuje, dodajući da je svjestan društvene atmosfere u Hrvatskoj.

"To možda i nije stav mnogih ljudi koji sjede u Hrvatskoj pošti. To je stav koji im je saopšten, pa je pošta, u skladu s opštim društvenim kretanjima ''logično'' to morala da prihvati", kazao je Vejnović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()