Građani Podgorice očekuju neizvjestan drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori

U prvom krugu, koji je održan 19. marta, lider DPS-a Milo Đukanović osvojio je 35,37 odsto glasova, dok je Jakov Milatović osvojio 28,92 odsto glasova

29.03.2023. 10:37
  • Podijeli:

Građani Crne Gore u nedjelju, 2. aprila, u drugom krugu glasanja, biraće novog predsjednika Crne Gore. Građani će birati između aktuelnog šefa države Mila Đukanovića i mladog političara iz Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, koji su u prvom krugu izbora osvojili najviše glasova.

Predizborna kampanja, koja za sada protiče u korektnoj atmosferi, ulazi u sami finiš. Kandidati za predsjednika obilaze crnogorske gradove, predstavljajući agumente zbog čega su baš oni pravi izbor za prvog čovjeka Crne Gore.

Centar Podgorice preplavljen je bilbordima dvojice kandidata, a građani, ako je suditi prema anketi koju je sprovela Anadolija, očekuju neizvjesnu izbornu utakmicu.

Ono u čemu su građani saglasni, jeste da svi očekuju da izbori prođu u demokratskom duhu.

“Očekujem da budu slobodni, fer i demokratski izbori, da će proći u najboljem redu, a neka pobijedi onaj koji bude imao više sreće“, kaže Stanko iz Podgorice.

Sličnu poruku šalje i Anja, s fokusom da sve prođe u miru.

“A, neka pobijedi najbolji“, poručuje mlada Podgoričanka.

Prema riječima Bobana, za očekivati je da sve protekne u najboljem redu, a da će izlaznost biti na nivou kao u prvom krugu, uz možda koji procenat više.

“Vjerovatno će se desiti da Crna Gora dobija novog predsjednika. U principu, ovo se rijetko događa u parlamentarnim demokratijama, da jedna vanparlamentarna partija dobije predsjednika države, gradonačelnika Podgorice i možda premijera. To pokazuje da su glasači jako nezadovoljni sa partijama koje su vršile vlast – sa DPS tokom tri decenije, ali i sa ovima koji su na vlasti u posljednje dvije i po godine“, poručuje Boban.

Minja iz Podgorice kaže da je za političke prilike dobro da se dešavaju promjene.

“Nikad nije s goreg da budu promjene i treba da budu promjene. Ko će biti, to neka narod odabere“, kaže Minja.

Nedjeljni drugi predsjedničkih izbora, osmi je od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori i četvrti od obnove nezavisnosti.

U prvom krugu, koji je održan 19. marta, lider DPS-a Milo Đukanović osvojio je 35,37 odsto glasova, dok je Jakov Milatović osvojio 28,92 odsto glasova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()