Demonstracije na Kosovu*: Traže ostavku Albina Kurtija

Demonstranti su uklonili zastave Kosova ispred Vlade, postavivši bijele zastave kao simbol predaje

25.03.2023. 16:03
  • Podijeli:
protest pristina printscreen youtube kosovonline-63d96b6a387dd.webp Foto: Printscreen Youtube Kosovo online

Na glavnom prištinskom trgu održavaju se demonstracije protiv Ohridskog sporazuma, a traži se ostavka premijera Kosova* Albina Kurtija.

Na čelu ovih protesta su dužnosnici Socijaldemokratske partije, organizatori demonstracije. PSD kaže da bi Kurti trebao dati ostavku nakon što je pristao na osnivanje Zajednice srpskih općina (ZSO). 

Demonstranti su uklonili zastave Kosova ispred Vlade, postavivši bijele zastave kao simbol predaje.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj izjavio je da je premijer Kosova* Albin Kurti promijenio prezime Kurti u "ZSO".

"Ono što će ostati kao dokaz ovog vremena i ove vlasti je da je Albin promijenio prezime. Od Kurtija, Albin se danas preziva ZSO i jeste Albin ZSO. Odbacivanje dogovora o redefinisanju granica i izuzimanje Preševske doline, a s druge strane prihvatanje ZSO u Titovoj vili, nije slučajno jer kada je odbacio redefinisanje granica, automatski odbacuje i zajedništvo, dok kada afirmiše 'ZSO' nema druge nego afirmirati nostalgiju za Titom", kazao je Molliqaj.

Molliqaj je doado da je ispred zgrade Vlade "crni dim" jer smatraju da je ta izvršna vlast zamračila perspektivu Kosova*.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()