Albanski helikopteri spasili srpske planinare

Povređeni je helikopterom prevezen u bolnicu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i van je životne opasnosti

26.03.2023. 18:38
  • Podijeli:
helikopter_britanija - anadolija-1669201181551.webp Foto: Anadolija

Dva helikoptera albanskog vazduhoplovstva prevezla su danas četiri srpska planinara, od kojih je jedan na prelazu iz Valbone u Tet pao i zadobio povrede, objavio je danas ministar odbrane Albanije Niko Peleši.

On je na Fejsbuku napisao da je povrijeđeni srpski planinar prevezen u bolnicu i da je pod nadzorom ljekara, a da ostala tri planinara, na sreću, nisu povređeni.

Prištinski portal Reporteri prenosi saopštenje policije Albanije, u kojem je navedeno da je policija, u saradnji sa Ministarstvom odbrane i medicinskim timom Ministarstva zdravlja, priskočila u pomoć srpskom turisti koji je pao sa visine na planini Jezerce i nije mogao da se kreće, pošto je povrijedio nogu.

Zbog nepristupačnog terena i snijega, policija je zatražila od Ministarstva odbrane da pošalje helikopter kako bi povrijeđeni planinar bio prevezen u bolnicu u Tirani.

Povređeni je helikopterom prevezen u bolnicu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i van je životne opasnosti, navodi Reporteri.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()