Završen sastanak u Sarajevu: Bez dogovora o delegatima u Domu naroda

U Sarajevu je danas održan sastanak opozicionara iz Republike Srpske sa predstavnicima SDP-a, Pokreta za državu

28.11.2022. 14:51
  • Podijeli:

Na sastanku u Sarajevu nije postignut nikakav dogovor po pitanju izbora delegata u Domu naroda BiH. Učesnici sastanka su poručili da su argumentovano razgovarali i da nije bilo nikakvih ucjena ili uslova. Sastanak su ocijenili korektnim.

"Neke od tema o kojima su razgovaral su izmjene Izbornog zakona, akcize i diferencirana stopa PDV-a", poručeno je nakon sastanka.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je izjavio da "treba sve učiniti da Milorad Dodik ne dobije četvrtog delegata u Domu naroda.

On je takođe poručio da se nada da nijedna stranka neće imati ključni mehanizam u BiH.

Komentarišući izjavu predsjednika RS Milorada Dodika koji je kazao da bi formiranje vlasti sa strankama opozicije iz Republike Srpske bilo loše za BiH, Milan Miličević, koji trenutno SDS je poručio - oni su naučili da blokiraju vlast.

Lider liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović je poručio da je ovo sedmica odluke.

"Mi imamo vrlo pristojan diskurs, dok je opozicija bila na vlasti, nije bilo nikakvih turbulencija i afera", rekao je Vukanović.

On je dodao da je Christian Schmidt "kukavica, što ga nema u javnosti dva mjeseca".

"Oni nas drže u luđačkoj košulji. Schmidt je ovdje došao kao hrvatski lobista. Karte su otvorene i kocka je bačena, na ljudima iz Federacije je kojim će putem ići", rekao je Vukanović.

Sastanak je održan u centrali SDP-a BiH, koji je ispred Pokreta za državu, pozvao opozicione stranke iz Republike Srpske na razgovor kako bi pokušali postići dogovor o glasanju na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o delegatima u Klubu Srba u Parlamentu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()