Vijeće ministara o sporazumu o slobodi kretanja s ličnim kartama na zapadnom Balkanu

Na sjednici će biti riječi i o prijedlogu odluke o usvajanju strategije za borbu protiv korupcije 2022-2024. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje

29.03.2023. 14:09
  • Podijeli:
vijece ministara una-641355f0ee8d0.webp Foto: UNA

Vijeće ministara će sutra na sjednici u Sarajevu razmatrati nacrtu sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na zapadnom Balkanu.

Na sjednici će biti riječi i o prijedlogu odluke o usvajanju strategije za borbu protiv korupcije 2022-2024. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje, čiji je predlagač Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Pred ministirma bi treblao da se nađe i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o zabrani upotrebe u ratu zagušljivih, otrovnih ili sličnih gasova i bakterioloških metoda ratovanja, čiji je predlagač Ministarstvo inostranih poslova BiH.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina i prijedlog odluke o izmjeni odluke o formiranju međuagencijske Radne grupe za uspostavljanje sistema za razmjenu podataka o putnicima, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministri će razmatrati i informaciju o održanim konsultacijama sa Evropskom komisijom u vezi sa donošenjem odluke Vijeća ministara o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta, na prijedlog Direkcije za evropske integracije BiH.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta "Jedinstveni izborni informacioni sistem BiH", čiji je predlagač Centralna izborna komisija BiH i izvještaj o radu Komisije za saradnju BiH sa NATO-om za period od 1. jula od 31. decembar 2022. godine.

Ministi će razmatrati i izvještaj za period od 1. jula do 31. decembra 2022. godine o sprovođenju sporazuma Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o izgradnji mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih dionica E-661.

Na dnevnom redu sjednice su Prijedlog dopune procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za period 2022-2024. godine i Akcionog plana za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za isti period, te prijedlog akcionog plana za period 2021-2025. godina Strategije u oblasti migracija i azila.

Sjednica je zakazana za 10.00 sati. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()