Varhelyi u BiH: Evropski put glavna tema razgovora

Nada se da će BiH u decembru dobiti kandidatski status za EU

28.11.2022. 15:22
  • Podijeli:
Varhelji sa clanovima Predsjedistva BiH1_Anadolija-1669645203418.webp Foto: Anadolija

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se sa komesarom Evropske unije (EU) za susjedske odnose i proširenje Oliverom Varhelyijem koji se nalazi u posjeti Sarajevu, javlja Anadolija.

Varhelyi je danas stigao u službenu posjetu BiH nakon što je prošle sedmice izjavio kako se nada da će Bosna i Hercegovina u decembru dobiti kandidatski status za EU.

Varhelyi se prvo sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a potom će se susresti s predsjedavajućim Vijeća ministara i njegovim zamjenicima.

Očekuje se da će glavne teme razgovora biti evropski put BiH i reforme koje je potrebno provesti s ciljem dobijanja kandidatskog statusa.

Varhelyi će također održati sastanke i u kontekstu podrške EU-a Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijama i svjedočit će ceremoniji potpisivanja memoranduma o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti BiH i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) po pitanju dobrovoljnog i nedobrovoljnog povratka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()