U novoj vladi RS 10 ministara iz SNSD

Dodik se sastao sa Viškovićem

30.11.2022. 15:36
  • Podijeli:
Vlada Repubike Srpske_Vlada RS_zgrada_ Foto Dejan Rakita PIXSELL-1669107703791.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da bi ta stranka u novoj Vladi Republike Srpske trebalo da ima 10 ministara.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je to raspodjela koja se dobija kada se uračunaju rezultati partija koje su na proteklim izborima podržale kandidate koalicije za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Tu imate tačno raspodjelu koliko koja od stranaka ima poslanika u Narodnoj skupštini što je bila osnova za izračunavanje procenata učešća u vlasti. Taj procenat se direktno odražava na broj mogućih ministara. To će biti poštovano", rekao je Dodik nakon sastanka predstavnika SNSD-a sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

On je rekao da, prema tom obračunu SNSD treba da ima 9,7 ministara, odnosno 10.

"Spremni smo, da uz neke male korekcije, vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugima koji bi ušli u Vladu da to bude na kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono što su koalicioni partneri primarno dobili kroz navedenu raspodjelu, gdje su učesnici u ovoj stopi od 100 odsto, to će im se garantovati", rekao je Dodik i dodao da će se tako modelirati sam izbor nove vlade Republike Srpske. 

Prioritet nove vlade Republike Srpske ostaće aktivnosti na jačanju ekonomske i fiskalne stabilnosti Srpske, te unapređenje privrednog ambijenta i dalje poboljšanje životnog standarda građana, istaknuto je na konsultacijama mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a.

Delegacija SNSD-a dala je danas punu podršku Viškoviću, ističući da će ministri iz ove stranke nastaviti da odgovorno obavljaju svoj posao i u novoj vladi Republike Srpske na šta ih obavezuje povjerenje građana dobijeno na proteklim izborima, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano o programskim ciljevima i aktivnostima buduće vlade.

Višković je danas, osim sa delegacijom SNSD-a koju je predvodio predsjednik stranke Milorad Dodik, u okviru konsultacija razgovarao i sa delegacijama boračkih oprganizacija i Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()