Skupština KS danas o prijedlogu budžeta

Budžet Kantona Sarajevo za 2023. godinu prema prijedlogu iznosi 1,4 milijarde KM, što je povećanje u odnosu na ranije predloženi nacrt budžeta koji je iznosio 1,2 milijarde KM

29.03.2023. 09:13
  • Podijeli:
skupstina ks - anadolija 22-641db37ac3e14.webp Foto: Anadolija

Poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo danas će se izjašnjavati o Prijedlogu budžeta kantona za 2023. godinu nakon prethodnog usvajanja nacrta te obavljene javne rasprave.

Budžet Kantona Sarajevo za 2023. godinu prema prijedlogu iznosi 1,4 milijarde KM, što je povećanje u odnosu na ranije predloženi nacrt budžeta koji je iznosio 1,2 milijarde KM.

Poslanici će se izjasniti i o četiri amandmana na budžet nakon što je Vlada Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 13. marta ove godine donijela zaključak kojim se utvrđuje prijedlog budžeta.

Osim prijedloga budžeta, Skupština Kantona Sarajevo će se morati usvojiti i Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta za 2023. godinu.

Podsjetimo, zbog umanjenja pondera donošenjem novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, Kanton Sarajevo će na raspolaganju imati manje 110 miliona KM tokom 2023. godne u odnosu na prihode iz prošle godine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()