SDA i SNSD osvojili najviše glasova za Parlament BiH

Iz FBiH, prema rezultatima nakon obrađenih 95,67 posto biračkih mjesta, najviše će ih osvojiti SDA koja je dobila 25,11 posto glasova

06.10.2022. 21:26
  • Podijeli:
parlamentbih_anadolija 2.jpg Foto: Anadolija

Prema novim podacima koje je danas poslijepodne objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) su osvojili najviše glasova za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Kada su u pitanju mandati u PSBiH iz Federacije BiH, prema rezultatima nakon obrađenih 95,67 posto biračkih mjesta, najviše će ih osvojiti SDA koja je dobila 25,11 posto glasova, a slijede HDZ sa 14,98 posto glasova, SDP 13,46 posto, DF/GS sa 10,20 posto, te Narod i pravda sa 8,17 posto.

Cenzus prelaze i Naša stranka i NES sa 4,92, odnosno 4,84 posto.

SNSD je u utrci za poslanička mjesta u PSBiH osvojio 42,04 posto glasova. Iza njih je SDS sa 18,37 posto, PDP je osvojio 11,99 posto, te Za pravdu i red - lista Nebojše Vukanovića sa 5,34 posto glasova.

DEMOS je osvojio 5,05 posto, Ujedinjena Srpska 4,03 posto, SP i SDA po 3,80 posto, a DNS 3,47 posto.

Ostale stranke nisu prešle cenzus.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()