Reporter UNE u Moskvi: Putin i Dodik oči u oči

Putin zahvalio Dodiku na prijateljskom stavu RS prema Rusiji

23.05.2023. 19:00
  • Podijeli:

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske sastao se danas u Moskvi sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Ruske Federacije.

Putin zahvalio Dodiku na prijateljskom stavu RS prema Rusiji, a Dodik je Putina informisao o tome da je Republika Srpska pod velikim pritiskom jer se nije priključila sankcijama Rusiji, ali da ostaje čvrsto pri svom stavu.

Milorad Dodik uručio je orden

Dodik je, takođe, kazao da postoji potreba i za ekonomskom saradnjom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je uručio orden ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Orden Republike Srpske na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema Srpskoj, koji mu je dodijeljen povodom Dana Republike, 9. januara.

Orden Putinu je i trebalo da bude uručen prilikom njegovog prvog narednog sastanka sa predsjednikom Srpske. Dodik je tada rekao da se zahvaljujući poziciji Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma.  
 

Agencija RIA ranije je javila kako će na sastanku u Moskvi biti riječi i o cijeni plina.

"Mogu reći da će biti odobrena vjerojatno najbolja cijena - za prijateljske zemlje", rekao je Duško Perović, šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji, prenosi RIA.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()