Prva sjednica Predsjedništva: Delegacija BiH ide na samit EU-Zapadni Balkan

Predsjedavajuća Predsjedništva je Željka Cvijanović

30.11.2022. 18:56
  • Podijeli:
predsjednistvo bih  anadolija-63874bf9ae146.webp Foto: Anadolija

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je poziv za učešće na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će 6. decembra 2022. godine biti održan u Tirani, a bh. delegaciju na ovom samitu predvodit će predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Članovi Predsjedništva BiH su na današnjoj sjednici dogovorili da predsjedavajuća Predsjedništva BiH Cvijanović, u ime Predsjedništva BiH, uputi pismo predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu.

Predsjedništvo BiH usvojilo je većinom glasova Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predsjedništvo BiH je i odobrilo zaključivanje niza memoranduma o razumijevanju i sporazuma.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju Ugovora o grantu (Luka Brčko) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant od Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

Prihvaćen je i Sporazum između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije "Fiscalis" za period 2021-2027.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije o odbrambenoj saradnji.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu te Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za prva četiri mjeseca 2022. godine.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()