Pomjeren termin sjednice Narodne skupštine RS o izboru delegata

Neizvjesnost produžena 24 sata

28.11.2022. 16:39
  • Podijeli:
Konstitutivna sjednica Narodna skustina RS_UNA-1668511087207.webp Foto: UNA

Prva posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u četvrtak, 1. decembra, odlučeno je danas na telefonskoj sjednici Kolegijuma parlamenta Srpske.

Kolegijum je prethodno ovu sjednicu bio zakazao za srijedu, 30. novembar, ali budući da Centralna izborna komisija (CIK) još nije dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Srpske kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Kolegijum je danas pomjerio datum njenog održavanja, nadajući se da će CIK na vrijeme završiti svoje obaveze i da nije postojala namjera CIK-a da opstruiše rad Narodne skupštine.

Na predloženom dnevnom redu prve posebne sjednice je usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika, izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske i izbor potpredsjednikā Narodne skupštine Republike Srpske.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izbor Administrativne komisije Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Početak sjednice zakazan je u 12 časova.

Generalni sekretar parlamenta Srpske Boran Bosančić rekao je ranije da je Centralna izborna komisija BiH dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a nije dostavio ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()